donderdag 20 oktober 2011

Alleen de vogels vliegen van West naar Oost BerlijnEen idee voor een pagina kan overal vandaan komen. Bij het maken van de vogeltjes achtergrond zat dit liedje steeds in mijn hoofd.
Ik heb vooral aan de vrijheid van het gaan en staan waar je wilt gedacht, een grenzeloos bestaan waarbij je geen verantwoording hoeft af te leggen.
Na het maken van de pagina heb ik het nummer nog eens geluisterd. Ja het gaat over vrijheid, maar een stuk minder flierenfluiterig als ik het herinnerde. Dat geeft niet, een inspiratiebron hoeft niet gekopieerd te worden. De herinnering heeft iets gekieteld en daar is dit uit voort gekomen.


De achtergrond is eerst nog iets aangepast. Ik heb er een wassing op aangebracht met verdunde acrylverf en daarna met zilver en wit wat strepen op gezet.


De vogel is een kleurplaat van Flow.Ik heb hem gekleurd met verdunde acrylverf en natgemaakt pastelkrijt.
Gebruik bij dit soort dingen de kleuren die je aanspreken. Het hoeft niet levensecht te zijn.
Het idee voor het poppetje heb ik uit het tijdschrift "Somerset Studio The art of paper and mixed media" nov/dec 2007.
Somerset is een engelstalig tijdschrift, niet altijd even makkelijk om te vinden in Nederland, maar ontzettend de moeite waard. Het word uitgegeven door Stampington, een bedrijf dat nog heel veel andere tijdschriften uitgeeft (stuk voor stuk inspirerend) en ze hebben een uitgebreide webwinkel.


Je zoekt een plaatje van een hoofd op en maakt met een driehoekig papiertje een lijfje. De vorm van de vleugels heb ik bij Milliande gevonden.


Tot slot nog wat schrijfsels erbij. Ik heb er hier voor gekozen om wat losse gedachten kleine papiertjes te krabbelen en deze "zomaar" ergens op te plakken.
Bijna vergeten, de titel heb ik gemaakt m.b.v. letterstickers en wrijfletters.

4 opmerkingen:

 1. Mooie AJ.
  Je link op het forum werkt prima.
  Ik ben meteen volger geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I don't understand what you've written but I sure do love the journal page. :) It's so colorful and fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Great pages! Thanks for linking to Just Journals!

  BeantwoordenVerwijderen