woensdag 12 oktober 2011

Rommel opruimen

Ik heb wat in mijn Wreck journal gespeeld. De opdracht luide: Make a mess and clean it up (maak er een zooitje van en ruim dat op)
Ehm, oke, geen probleem, dat kan ik wel hoor. Dusss ik moet er een zooitje van maken, met opzet nog wel. Pff mijn uitgangspunt is gewoonlijk om er iets moois van te maken en dat probeer ik ook vanaf het begin uit te werken.

Juist ja, aan de slag, waarom vind ik dit ook al weer leuk om te doen, ik moet buiten mijn kaders gaan werken. Oja dat is de reden dat ik dit leuk vind. Even vergeten.
3 tubes verf: bruin, zwart en rood. Weet je wat, ik knijp gewoon wat verf op die pagina's en dan doe ik het boek dicht en weer open.


Dat is wel een zooitje vind ik. Deel 1 van de opdracht is voltooid, op naar deel 2. Ruim het op... ja waarom nu toch, ik heb er net doelbewust een zooitje van gemaakt en nu moet ik het weer opruimen, over tijdverspilling gesproken. Hoe ga ik dat nu toch aanpakken??
Eerst de verf maar drogen. Het zijn nogal dikke klodders en daardoor werkt het drogen met een heatgun (een soort fohn) niet goed. Weet je wat, ik laat er een nachtje overheen gaan. Kan ik gelijk een beetje brainstormen over hoe nu verder te gaan.

Overdag heb ik weinig tijd om met mijn creatieve kant bezig te zijn. Mijn werk is pietluttig en precies en heeft mijn aandacht nodig. Des te fijner is het om 's avonds nog even los te gaan op iets waarbij het niet uitmaakt hoe het eindproduct eruit ziet.
Ik kijk nog eens naar mijn pagina en denk: Halloween. Tis duister en donker, dat is het. En het is oktober, halloweenmaand. Bij collageplay with Crowabout
is het thema dan ook halloween.

Plaatje uitgeprint en weer verder met mijn pagina. De kleuren zijn wel duister, maar ik vind ze ook heel hard. Met een laagje in water verdunde gesso erover word het allemaal wat zachter.
Ik besluit om een aantal plaatjes van het collagevel te transferen met gelmedium.
De rest van de plaatjes verschuif ik over de pagina totdat ik een compositie heb die me bevalt. Vastplakken maar en om er wat meer een geheel van te maken eindig ik met een wassing van metalic gold acrylverf.

4 opmerkingen:

 1. What i kn ow is it's fun to make a mess like a kid! No restrictions! Patsy from
  HeARTworks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love how you made the background and then created such fun Halloween pages!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks for linking up to Just Journals! Cool pages!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Love seeing how it started out and then the finished product... thanks for sharing xx

  BeantwoordenVerwijderen